سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشگاه فرهنگیان قزوین




 

انتخاب منابع(Selection of Resources )

آخرین مرحله در این گروه خاص انتخاب منابع است. منابع را بر پایه اهداف یادگیرنده انتخاب کنید. (نه هیچ رسانه ای به خاطر رسانه بودن). گرلاچ و الی بین منابع یادگیری و مواد آموزشی فرق می‏گذارند. مواد بکار نمی روند تا زمانی که زمینه معنی دار برای استفاده از منابع مناسب وجود دارد.

این منابع ممکن است شامل : تصاویر ثابت، صوتی (صدای معلم) ، تصاویر متحرک، تلویزیون ، از وضع واقعی و مردم ، الگوها و شبیه سازی ها ، برنامه ریزی و آموزش به کمک کامپیوتر.

انتخاب بخشی از منابع بر اساس نیاز معلم در مرکز ، فراهم می‏شود ، انطباق یافته یا با تکامل مواد آموزشی موجود تهیه می‏شود. تمرکز در کجایی و چگونگی برای پیدا کردن منابع مناسب ، و پیش نمایش و برنامه ریزی برای استفاده از این منابع اهمیت دارد(گوستافون و برانچ ، 1997). با توجه به محدودیت های زمانی ، انتخاب منابع بر تولید ارجحیت دارد.

ارزیابی عملکرد(Evaluation of Performance)

پس از اخذ این تصمیمات به طور همزمان ، گام بعدی ارزیابی عملکرد است. معلم باید تعیین کند که کدام تغییرات قابل مشاهده یا قابل اندازه گیری در دانش آموزان رخ داده است و در صورتی که بتوان مشاهدات را به آموزش ها نسبت داد.

دانش آموزان باید چه چیز یاد بگیرند؟

(یعنی چه تغییر قابل مشاهده یا قابل اندازه گیری در دانش آموزان رخ داده است؟)

و آیا شما می توانید آن را به آموزش نسبت بدهید ؟

(یعنی آیا رابطه تابعی بین آموزش و اهداف آموزشی وجود دارد؟)

ارزیابی طراحان آموزشی تشخیص مهمی در دستاورد و نگرش دانش آموزان نسبت به محتوا و آموزش‏ها فراهم می‏آورد. این است که دقیقا به اهداف آموزشی و سیستم‏اش (برانچ و گوستافون ، 1997) مرتبط است.

 

تحلیل بازخورد(Analysis of Feedback)

آخرین مرحله از الگو گرلاچ و الی تحلیل بازخورد است. تحلیل بازخورد در بررسی همه مراحل قبلی تمرکز دارد، بر بررسی دوباره و تصمیم‏گیری در خصوص اهداف و راهبرد‏های انتخاب شده تاکید ویژه دارد (گوستافون و برانچ ، 1997).

با استفاده از اطلاعات حاصل از ارزشیابی عملکرد ، در مورد کیفیت رفتار دانش آموزان و اثر بخشی تکنیک های آموزشی چه می توان گفت؟

توجه : گرلاچ و الی می گویند که بازخورد در قلب فرایند طراحی است.

نکات مهم:( Important Tips)

1)  قدرت اصلی الگوی گرلاچ / الی ممارست معلمان کلاس درس است میتوان با شناخت فرآیند آن را نشان داد. الگو به طراح تازه کار آموزشی اجازه کار می دهد . این الگو برای طراحان مبتدی آموزشی با دانش و تخصص در یک زمینه خاص مناسب است. در نتیجه ، معلمان کلاس ممکن است با احتمال بیشتری به درخواست گرلاچ / الی عمل کنند.

2)  الگو گرلاچ / الی تاکید بر محتوای موجود به عنوان پایه ای برای آموزش جدید دارد. پایه جدید آموزش روی محتوای قدیمی بوسیله رفتن به جلو تا پایان ممکن است تحلیل غیر عمدی الگوهای سنتی یادگیری تدریس را تقویت کند به جای ترویج دوباره سؤال از بهترین شیوه ها در کلاس های درس.

3)  الگو طراحی گرلاچ و الی نشان دهنده جهت گیری معلم به مفهوم طراحی آموزشی است.

البته در حال حاضر این فرض نیاز به محتوا ایجاد شده است. همانطور که در محیط دانشگاهی، تمرکز اساتید بیشتر در مورد محتوا است و نه در اهداف و مقاصد. بنابراین الگو گرلاچ و الی با محتوا شروع می‏شود.

4)  از طریق تعیین محتوا ، اهداف مشخص می‏شود (پرسترا ، 2006).

5)  الگو طراحی گرلاچ و الی الگوی تجویزی است که به خوبی برای ک-12(ابتدایی و متوسطه) و آموزش عالی مناسب است.

6)  الگو شامل راهبردهایی برای انتخاب و از جمله انتخاب رسانه ها در آموزش است. همچنین از این دسته تخصیص منابع است (آموزش سرویس فناوری ، 2006)

 




موضوع مطلب :


یادداشت ثابت - شنبه 93 آبان 4 :: 11:14 عصر :: نویسنده : میلاد کریمی مدانی